Visi bučiuos tau rankas už šį saldų kalėdinį pyragą

 

Kalėdinis čekiškas pyragas "Vánočka"

500 g miltų

130 g cukraus + vanilinio cukraus

Žiupsnelis druskos

3 kiaušinių tryniai

1 kiaušinis aptepimui

0,25 l drungno pieno

31,5 g mielių

80 g sviesto

Razinos

Migdolai

Citrinos žievelė

 

1/2 pieno – sumaišykite su mielėmis, trupučiu miltų ir cukraus; padarykite raugą

1/2 pieno - išplakti su tryniais ir sviestu

Miltus sumaišykite su citrinos žievele, cukrumi ir druska ir supilkite išplaktą pieną bei raugintas mieles.

Baigiant minkyti suberkite razinas ir smulkintus migdolus.

Palikite tešlą valandą kilti šiltoje vietoje.

Vánočką suvyniojame ir leidžiame dar kurį laiką pakilti ant kepimo skardos. Vánočką aptepkite plaktu kiaušiniu, pabarstykite smulkintais migdolais ir pašaukite į orkaitę.

Kepkite 5 minutes 200 laipsnių temperatūroje, o tada sumažinkite temperatūrą iki 170 laipsnių ir kepkite 35-40 minučių. Po norimo dažymo vánočką uždenkite orkaitėje aliuminio folija.

Vánočka puikiai tinka viena arba su sviestu. Kažkas užberia šiek tiek druskos ant sviesto sluoksnio, tai puikus kontrastas.