Obuolių oda tik Tavo Tu

Kodėl obuolių oda?

Tvarių medžiagų gamyba ir plėtra juda į priekį ir mes norime keliauti kartu. Nuolat ieškome ir atrandame naujų medžiagų ir dizaino alternatyvų. Xiss merginos iš Jihlavos, iš kurios jau gali rasti gaminių Tavo Tu, ypač Gudru skyriuje, atrado naują alternatyvą odai, kuri yra tvaresnė ir, svarbiausia, be gyvūnų pėdsakų. Xiss merginos labai didžiuojasi šiuo atradimu.
Jos atrado obuolių odą. Apie ką tai? Kas tai per medžiaga? Tai naujo tipo oda, pasižyminti odos savybėmis, kuri yra tvari ir kurios gamyba daro minimalų poveikį aplinkai, o dar daugiau: beveik nesunaikinama!
Pažvelkime atidžiau po šios veganiškos medžiagos gaubtu ir atskleisime daugiau apie jos savybes.

Gamyba:

Obuolių odą sudaro 30 % obuolių likučių, būtent jų stiebų, kauliukų ir odelių, kurie paprastai išmetami gaminant maistą. Užtikriname - gaminant obuolių odą, likę obuoliai nenueina perniek. Stiebai, kauliukai ir odelės išdžiovinami ir sumalami į smulkius miltelius, kurie sulaiko kitą medžiagą, t.y. dervą. Ši derva taip pat naudojama įprastos sintetinės odos gamyboje ir vadinama poliuretanu (PU).

Obuolių oda yra pusiau sintetinė ir pusiau ekologiška, tad ar ji tvari?

Obuolių oda, be kita ko, yra viena ekologiškiausių, nes jos gamybai reikia mažiau iškastinio kuro nei gyvulinės ir grynai sintetinės odos. Tai visada yra geras dalykas, atsižvelgiant į neigiamą iškastinio kuro kasybos poveikį mūsų šylančiai planetai.
Medžiaga kuriama kaip šalutinis maisto pramonės produktas ir panaudoja „atliekas“ kuriant kažką naujo. Dėl to, palyginti su pirminės medžiagos kūrimu ar derliaus nuėmimu, sutaupoma daug žemės ir energijos išteklių. Dėl pakartotinio žievelių naudojimo jie nėra kompostuojami ir taip nesusidaro metanas, kuris veikia klimatą.

Medžiagos kokybė

Be to, kad ši medžiaga yra unikalios sudėties, ji dar yra ir beveik nesunaikinama… beveik, nes nebadėme padegti ir taip pat nerekomenduojame. Tačiau išbandėme atšiaurias kalnų sąlygas, kur mus užklupo pirmasis sniegas, o dėl savo atsparumo vandeniui oda į kuprinę nepraleido nė lašo vandens ir viskas liko sausa. Ką daryti, jei turite mažų vaikų ir jie nusprendžia kuo nors išbandyti jūsų rankinę? Galbūt su raktu. Mes irgi tai išbandėme. Jis net nepaliks žymės ant odos po lengvo įbrėžimo.