Nėra meno kaip meno

Turbūt pastebėjai, kad „Tavo Tu“ nuolat vyksta kažkas naujo. Ne taip seniai savo asortimentą papildėme dailiomis ryškiaspalvėmis piniginėmis iš Ostravos dirbtuvių Dara bags. Mes ir toliau dirbame ir piniginių asortimentą praplėsime dar labiau: netrukus sulauksi naujų spalvų derinių, naujų dydžių ir naujų stilių.

Mažos mielos Širdukės lėlytės taip išpopuliarėjo, kad jos atsiras ir ant mūsų piniginių. Todėl netrukus galėsi tikėtis kur kas platesnio Širdukės pasirinkimo nei iki šiol turėjome Tavo Tu.

Vis tik, šiandien noriu atkreipti dėmesį ne į šias švelnias būtybes, o į kiek kitokį meną.

Autistas yra žmogus, kuris pasaulį mato kitokiomis akimis. Jis gyvena „savo pasaulyje“, daugeliu atvejų nėra komunikabilus, tačiau kai kurie iš jų rodo ypatingus meninius polinkius. Toks yra ir jaunasis dailininkas Petr.

Petr gimė 2001 m., šiuo metu gyvena ir kuria antrame pagal dydį Čekijos mieste Brno. Kelią į tapybą jis atrado nuo mažens. Būdamas trejų metų jis atpažino visas įmanomas spalvas ir labai teigiamai į jas žiūrėjo. Petr su ypač dideliu dėmesingumu suvokia pačius smulkiausius dalykus ir judesius. Mėgsta laistyti gėles, stebi vėją, medžių judėjimą, lietų ir kt. Savo paveikslais jis išreiškia savo išgyvenimus, svajones ir norus. Piešiniais jis labiau nei žodžiais išreiškia savo emocijas ir vidų. Jo, kaip neprofesionalaus menininko, kūrybą galima priskirti prie tarptautinio art brut arba outsider art.

Petr abstrakčios kompozicijos netrukus bus Tavo Tu dalis. „Dara bags“ dirbtuvės Ostravoje jau siuva pinigines su šiuo motyvu tik Tavo Tu, o mes nekantraujame jų sulaukti. Be to, dalis pinigų iš kiekvienos piniginės taip pat atitenka Petr paremti. Ir mes džiaugiamės galėdami palaikyti šį jauną menininką.

Jei dar neseki mūsų Facebook ar Instagram tinkle, padaryk tai dabar, kad kuo greičiau žinotum, kada šį brangakmenį turėsime pas save.