Kaip pasiruošti Kalėdų dovanų pirkimui? 🎁

Ar jau galvoji, kaip apdovanoti savo artimuosius? Nerimauji, kad ką nors pamirši ar tavo dovana neatitiks lūkesčių? Taigi pasigamink puodelį šiltos arbatos, jaukiai įsitaisyk ir paskaityk mūsų patarimus, kaip ramiai ir be bėgimo apdovanoti tavo mylimus artimuosius ir draugus.
Taip pat paruošėme tau pagalbininką, kuriame galėsi aiškiai surašyti norimų dovanoti sąrašą ir palaipsniui pildyti dovanas.

Kam nori padovanoti?

Gera dovana - tai, visų pirma, mūsų dėmesys žmogui, kuriam dovanojame. Verta apie kiekvieną jų pagalvoti, koks tai yra žmogus ir kas jis ar ji yra tau:  ar tai artimas žmogus, o gal jus abu sieja daugiau nei oficialūs santykiai? Juk nedovanosi savo viršininkui kvepalų ar uošvei apatinių, tiesa? Galbūt tave pribloškė šis klausimas, nes puikiai žinai, kam nori dovanoti. Bet vis tiek gerai pagalvoti ir suvokti, pavyzdžiui, gavėjo amžių, kokie jūsų santykiai: ar jie ypatingai geri, o gal tik perdėm formalūs. Kaip gerai vienas kitą pažįstate? Kad ir kaip atrodytų nereikalinga, atsakydami į tokius klausimus dažnai priartėsi prie geros dovanos idėjos.

Dovanos vertė

Tikriausiai ne kiekvienam pirksime deimantų vėrinį ar natūralios odos rankinę iš „Tavo Tu“ 😜 Todėl verta iš anksto apgalvoti, į kokį kainų intervalą taikomės. Kiekvienas džiaugiasi kažkuo skirtingai. Kažkas nudžiugs brangia dovana, kažkam užteks ir asmeninio laiško ar tavo rankomis pagamintos dovanos. Rašytojas Charlesas Dudley Warneris sakė: „Dovanos tobulumas slypi jos tinkamume, o ne vertėje“. Taigi atmink, kad daugelis dalykų aplink mus yra nemokami: šypsena, paglostymas, bučinys, apkabinimas. Mes galime visa tai skirti. Tad jei kamuojiesi dėl kasdien kylančiomis kainomis, gali sukurti eilėraštį, ar padaryti namų masažą, atnešti pusryčius į lovą, trumpai tariant, fantazijai ribų nėra. Net jei nesusiduri su finansiniu Kalėdinių dovanų aspektu, verta iš anksto nustatyti biudžetą. Tai tau padės paruoštas Tavo Tu Kalėdinių dovanų sąrašas. Nuoširdžiai patariu: negalvok skolintis pinigų dovanoms. Visos dovanos dovanojamos su meile bus geriausios.

O jeigu aš nieko negalvoju?

Kanados režisierius ir scenaristas David Shore sakė: „Dovanos padeda mums suprasti, kiek mažai mes iš tikrųjų žinome apie atitinkamą asmenį“. Ir štai kodėl, jei iš karto nieko nesugalvoji, išsivirk kavos ar arbatos ir skirk šiek tiek laiko pagalvoti, ką gavėjas mėgsta veikti, kaip rengiasi, kokias spalvas mėgsta, ko klauso. Tai neatima daug laiko, priešingai - jaukiai įsitaisius į fotelį su puodeliu, užsimerkus ir galvojant apie kitus, mes ir patys nusiraminame. Man patinka šitas paradoksas: galvojant apie kitus, aš skiriu laiko sau. Pamatysi, kad po kiek laiko geros mintys pačios ateis ir į dovanų sąraše galėsi užpildyti dar vieną eilutę.

Venk rūpesčių

Neatmetama galimybė pasiteirauti, kokias dovanas kiti ruošia gavėjui. Taip išvengsi situacijos, kai žmogus gauna vienodas dovanas…  juodos kojinės nuo visų - žanro klasika, ar ne? Bet žinai, kas gali būti blogiau? Kai kartoji tą pačią dovaną vėl ir vėl. Ir žinai, kas gali būti tikra katastrofa? Kada dovanojame kam nors dovaną, kurią praėjusiais metais gavome iš kito asmens. Taip dažnai nutinka, pavyzdžiui, su vyno ar viskio butelio. Paprasčiausiai susirandi apdulkėjusį butelį, kuris liūdėjo nuo praėjusių Kalėdų, ir… padovanoji jį tam pačiam asmeniui. Tokios Kalėdinės dovanos tikrai nenusipelnė net ir blogiausias asmuo. Taip pat saugokis dovanų, kurių galiojimo laikas jau pasibaigęs! 😉

Originalumas atneša sėkmę

Nereikia būti originaliam visada. Galiausiai visos Kalėdinės dovanos dovanoja gavėjo šypseną. Tačiau kai kuriais atvejais pravartu pagalvoti apie dovanos originalumą ir, pavyzdžiui, sugalvoti dovaną, kuri suteikia teigiamų emocijų ar naujų patirčių. Tik būk atsargi, ne visi nori šokti su guma ar skristi vėjo tunelyje. Tokios dovanos apima, pavyzdžiui, sveikatinimo paslaugas. Geriausia, kad tokias dovanas nebūtinai reikia pirkti. Juk gali ir pati suteikti potyrių savo artimiesiems, nesvarbu, ar tai būtų masažas namuose, ar labai skani trijų patiekalų vakarienė.

Prisimink visus

Per Kalėdas ir ne tik per Kalėdas malonu prisiminti visus, kurie mums rūpi. Nusiramink, pagalvok ir būtinai užsirašyk, ką ir kam nori padovanoti. Taip pat gali naudoti pagalbininką, kurį tau paruošiau. Jame gali įrašyti vardą, dovaną ir dovanos vertę. Kalėdiniai atvirukai taip pat skaičiuojami. Pasižymėk, kam nori palinkėti linksmų švenčių, kad per gruodžio mėnesio darbų krūvą prisimintum visus.

Padaryk viską kaip galima anksčiau

Skirk sau daugiau laiko apsipirkti ir pradėk anksčiau. Tai turi keletą privalumų. Turėsi daugiau laiko iš anksto apgalvoti, kokias dovanas nori rasti, o išlaidų paskirstymas ilgesniam laikotarpiui taip pat malonesnis piniginei…. net jei ji tokia talpi kaip Tavo Tu piniginė 😉  Be to, juk verčiau ramiai, su pasimėgavimu supakuoti dovanas, nei nervingai dirsčioti į laikrodį, spėliojant, kada į paštomatą ateis tavo užsakyta dovana. Trumpai tariant, pradėti anksčiau verta.

Naudok patikimas parduotuves

Daugelis iš mūsų nori apsipirkti internetu patogiai savo namuose. Todėl visada gerai apgalvok, kur užsakysi Kalėdinę dovaną ir kokios parduotuvės sąlygos. Pavzydžiui, Tavo Tu užsakymus visada apdorojame greitai 👍 Tavo užsakymas visada išsiunčiamas ne vėliau kaip per 3 darbo dienas, tačiau 99% atvejų užsakymą išsiunčiame jau kitą darbo dieną vėliauisiai. Dirbame su LP Express pristatymo tarnyba, kuri patikimai pristatys Tavo užsakymą į Tavo pasirinktą paštomatą 😉

Pakuotė – pridėtinė vertė

Taip pat atkreipk dėmesį į dovanos įpakavimą. Tikriausiai, ir pati mėgsti išpakuoti dovanas ir mėgautis nuostabia netikėtumo ar dovanos radimo po eglute akimirka. Internetas pilnas idėjų, tad nebijok eksperimentuoti ir šiemet išbandyk originalias pakuotes. Ir jei įgūdžiai nėra tavo stiprioji pusė, eik į specializuotą parduotuvę, kur profesionaliai ir be klaidų tau suvynios bet kokią dovaną 🎁

Pagaliau

Jei vis dar nesugalvoji Kalėdinės dovanos, tiesiog paklausk. Dažniausias atsakymas, kurį išgirsi, tikriausiai bus „nieko“, tačiau pabandyk išsiaiškinti, pavyzdžiui, tarp draugų, giminaičių ar darbo kolegų. Bent jau įsitikinsi, kad nenupirksi tos pačios dovanos.
Dabar atsispausdink „Tavo Tu“ Kalėdinių dovanų lentelę ir pradėk rašyti visus laiminguosius, kuriuos dovanosi šiais metais. Gražių kalėdinio dovanojimo patirčių! 🎄
Zuzana 👋