Mylėk save!

Meilė yra visur aplink mus ir mums jos reikia gyvenimui taip pat, kaip oro ar vandens. Dažnai girdime apie vadinamąją besąlygišką meilę, tačiau ji, deja, labai reta ir dažnai pirmiausia motiniška. Visi galime sutikti, kad mylėti ką nors besąlygiškai yra ir sunkus darbas, nes daugelis iš mūsų net nemylime savęs. Mylėk save! Ar tai skamba beprotiškai? Galbūt tai skamba beprotiškai, bet tai svarbu. Vieniems priimti save ir pradėti patikti sau yra viso gyvenimo darbas, o kitiems tai pavyksta natūraliai. Apie tai, kaip tai svarbu ir kaip pradėti, gali perskaityti šiame straipsnyje: Apkabink save!

Jei apsikabinimas jaučiasi nenatūralus, yra daugybė kitų būdų, kaip save „glamonėti ir apkabinti“. Kitą kartą, kai trūks geros nuotaikos, išbandyk vieną iš šių punktų. Pamatysi, kaip tai padės sau pasigerinti nuotaiką.

1. Masažuok save

Tikriausiai sunku pasidaryti masažą, nes jie masažuoja salone, tačiau, pavyzdžiui, tu gali mėgautis masažu savo rankoms pati. Taigi kitą kartą sutepdami rankas, įpilk šiek tiek daugiau kremo ir prailgink tepimą, ir tai bus tiesiog malonu.

2. Kalbėk su savimi

Kai ką turime sau pasakyti garsiai, kad išgirstume. Tai kitokie žodžiai sau, nei, tarkim, sąrašas, ką turėtum šiandien padaryti. Pabandyk sau pasakyti, pavyzdžiui:

Aš pasiruošiau labai skanią vakarienę šiandien.

Aš didžiuojuosi savimi.

Aš gerai atrodau.

Šiandien padarysiu ką nors gražaus sau.

Aš myliu save.

Aš padarysiu viską gerai.

Nėra ko jaudintis.

Šiandien aš čia perku naują „Tavo Tu“ rankinę. ;-P

3. Eik į gamtą

Eik pasivaikščioti viena arba su šunimi, klausyk gamtos garsų, tai yra geriausias atsipalaidavimas sielai. Apsidairyk, tiesiog pažvelk į dangų ir atpalaiduok akis, kurios daug laiko žiuri į tavo kompiuterį ar mobilųjį telefoną. Nuostabiu oru, pasilepink saulės spinduliais ir pasiimk vitaminą D. Pamatysi, kad po tokio pasivaikščiojimo gamtoje jausiesi ypač gerai.

4. Paruošk savo mėgstamiausią patiekalą

Virk tiksliai tai, ko nori. Ar nori išbandyti ką nors naujo? Pirmyn. Valgydami mėgstamą maistą, mes taip pat sukuriame oksitociną kūne, po kurio jaučiamės atsipalaidavę ir mylimi.

5. Vystyk savo hobį

Kad ir kas tai būtų, tau patinka tai daryti. Taigi palepink save, mėgaukis šiek tiek laiko šiandien ir daryk tai, kas tau patinka.

 

Ar bandysi ką nors? Ar gali sugalvoti kitą būdą išreikšti meilę sau? Pranešk zuzana@tavotu.lt. Aš labai džiaugčiausi, gavusi tavo mintis. Tikiuosi, kad šis straipsnis paskatins ką nors padaryti dėl savęs ir pamėgti save tokius, kokie esate. Nes tu to nusipelnei.