5 patarimai, kaip prižiūrėti odinę rankinę

Daugelis iš mūsų mano, kad odinės rankinės yra tokios patvarios, kad joms nereikia jokios priežiūros, tačiau yra atvirkščiai. Ilgainiui apsimoka pasirūpinti odinėmis rankinėmis ir jos mums atsidėkos ilgaamžiškumu ir ištikimybe.
Skaitykite toliau - atrinkau ir pateikiu keletą patarimų, kaip išsaugoti originalią odinės rankinės kokybę.

1. Visiems skysčiams ir rašikliams naudokite mažesnius maišelius arba kosmetines

Ar kada nors į jūsų rankinę pateko vandens iš buteliuko arba išsiliejo rankų kremas? Ką jau ir kalbėti apie rašalą iš rašiklio, kuris gali tiesiog pražudyti pamušalą. Kosmetinė, jei reikės, pasiaukos ir apsaugos jūsų rankinę nuo didžiausios nelaimės. Be to ji palengvina rankinės pakeitimą kita - tiesiog perkelkite kosmetinę iš vienos rankinės į kitą. Apsauga ir praktiškumas - didelis kosmetinės privalumas! 

2. Kai nenaudojate rankinės, užpildykite ją popieriumi

Kad rankinė gražiai išlaikytų formą, geriausia ją prikimšti. Rankinės dydis nesvarbu, kiekvienos spintoje besiilsinčios rankinės pilvelis turi būti sotus. Taigi atsidėkokite savo rankinei prikimšdami ją popieriumi arba burbuline plėvele. 

3. Apsaugokite rankinę nuo dulkių

Dar vienas patarimas, kaip leisti rankinei ramiai pailsėti – įdėkite ją į plastikinį ar popierinį maišelį. Taip ji bus apsaugota nuo dulkių, o taip pat išvengsite odos subraižymo nuo kitų spintoje esančių daiktų. Karts nuo karto verta atidaryti maišelį ir išvėdinti, kad jame neatsirastų pelėsio.

4. Nekabinkite rankinės ilgam

Jei kurį laiką neketinate naudoti rankinės, geriau ją padėkite į lentyną, o ne pakabinkite. Gravitacija netinka rankinėms kabinti, o oda gali išsitempti kai kuriose atvirose vietose, kurių nebegalite susigrąžinti.

5. Vaškavimas

Taip, kaip ir Jūsų odą, taip ir Jūsų rankinę karts nuo karto sušvelninti specialiu natūraliai odai skirtu vašku ar kremu. Taip išsaugosite Jūsų rankinės elastingumą ir blizgesį ilgus metus. Jei nesate tikri dėl priežiūros, paklauskite pirkdami arba eikite į parduotuvę pasiteirauti.
Turite dar vieną patarimą? Pasidalykite jais su mumis.