Garsiausios rankinės pasaulyje

Spalio 10 – svarbi diena visiems rankinių mylėtojams. Ar žinojai, kad šią dieną yra Tarptautinė rankinių diena? Visų rankinių garbei pristatysiu garsiausias pasaulyje.

Kaip ir bet kurioje pramonės šakoje, rankinės turi savo garsiausias žvaigždes ir jei rankinių pasaulyje būtų bulvarinis leidinys, šios gražuolės puoštų daugumos leidimų pirmuosius puslapius.

Kelly bag

Rankinė, kuri buvo sukurta 1923 metais garsiajame Hermés butike Paryžiuje. Ji išpopuliarėjo dėl garsios savininkės, aktorės ir Monako princesės Grace Kelly. Aktorė rankinę atrado Alberto Hitchcocko filme „To catch a thief“, kur ji buvo panaudota kaip rekvizitas. Didžiausią šlovę rankinė pelnė dėl nuotraukos, kurioje Grace Kelly ja pridengia nėščiosios pilvą. Garsiausios gerbėjos vardu pažymėta rankinė siūloma įvairių spalvų ir dydžių, ant kiekvienos originalios detalės yra nurodytas gamybos numeris ir ją pasiuvusio siuvėjo pavadinimas. Ji visada gaminama rankomis (kaip ir visos Tavo Tu rankinės 😜), o pagaminti užtrunka daugiau nei dvidešimt valandų. Už klasikinį Kelly bag turi paruošti daugiau nei 30 000 Eur.

Birkin bag

„Birkin bag“ yra 1984 m. ir yra jaunesnė „Kelly Bag“ sesuo. Rankinę kūrė aktorė Jane Birkin kartu su butiko „Hermés“ dizainere. Pasiūlymas buvo pateiktas lėktuve skrendant iš Paryžiaus į Londoną, kur jiedvi susitiko atsitiktinai. Birkin buvo paminėta ir seriale „Seksas ir miestas“, kur Samantha buvo įtraukta į penkerių metų laukiančiųjų sąrašą tik šiai rankinei. Tačiau šiandien šis laukiančiųjų sąrašas buvo atšauktas. Buvusi pirmoji ponia Melania Trump arba Victoria Beckham ir daugelis kitų žinomų žvaigždžių taip pat buvo matomi su Birkin. Jei norėtum įsigyti Birkin bag, pasiruošk apie 27 000 EUR.

Odinė rankinė

Lady Dior

Šią rankinę, tuomet neoficialiai vadintą „ChouChou“, 1995 metais princesei Dianai padovanojo Prancūzijos prezidento žmona Bernadette Chirac jos vizito Paryžiuje proga. Lady Diana ją labai mylėjo ir su ja buvo matoma daugelyje renginių. Princesės garbei rankinė buvo pavadinta Lady Dior. Nuo 1995 metų ji pasirodė rinkoje daugybe variantų ir yra gaminama iš beveik visų įmanomų medžiagų ir spalvų. Ar ji ir tau patiktų? Šiandien jos kaina „tik“ apie 5500 Eur. 

Odinė rankinė

Chanel 2.55

1955 m. vasarį buvo pagaminta pirmoji rankinė 2.55 (pavadinime yra paslėpta data), kuriai Coco Chanel pasiūlė moterims revoliucinę praktišką mažą rankinę per petį. Ši „šešiasdešimtmetė“ yra nemirtinga, gaminama įvairių spalvų ir iš daugybės medžiagų. Tačiau jos klasikinė spalva yra juoda (kaip gi kitaip - juk tai Coco…) Originalo kaina apie 6500 EUR.

Odinė rankinė

Ar vieną iš jų jau įtraukei į savo pageidavimų sąrašą? Tavo Tu nerasi šių populiarių žvaigždžių, bet ar žinai, ką bendro turi mūsų gražuolės su šiomis įžymybėmis? Jie taip pat gaminami su meile, rankomis ir iš aukščiausios kokybės mums prieinamų medžiagų. Sukurk savo istoriją su nauju draugu iš Tavo Tu! ❤️